Optimaliseren van uw bedrijfswebsite

Een gebruikersgerichte, visueel aantrekkelijke bedrijfswebsite kan in het huidige digital-first landschap het sterkste instrument zijn om leads te genereren.

De meerderheid vertrouwt op het surfen op een website, ongeacht of het om een product, dienst, locatie of persoon gaat. Als het om informatie gaat, consumeren mensen die digitaal. Bedrijven uit verschillende sectoren racen naar de top van de ranglijsten van zoekmachines omdat uit studies blijkt dat de meeste consumenten ervoor kiezen de eerste twee tot drie websites te bezoeken die het resultaat zijn van hun zoekopdracht.

Zodra een website in de zoekresultaten klimt, moet u op uw hoede zijn voor wat mensen van uw website zullen zien en waarnemen. Studies tonen aan dat wat consumenten online zien in eerste instantie hun mening vormt over een bedrijf en een onderneming, wat het besluitvormingsproces van potentiële klanten kan beïnvloeden. Ten minste 75% van de gebruikers geeft toe een oordeel te vellen over de geloofwaardigheid van een bedrijf op basis van het ontwerp van hun website. Bovendien laat 67% van de consumenten zich zelfs beïnvloeden door wat zij lezen in online recensies van websites.

Online consumenten zijn eerder geneigd te kopen op een website die er betrouwbaar, vriendelijk en interactief uitziet dan op een saaie, eenvoudige en onpersoonlijke website. Ze zijn online op zoek naar meer dan alleen een catalogus van producten en diensten.

Websitebezoekers geven ook de voorkeur aan degenen die de informatie presenteren die hun vragen snel beantwoordt. Toegankelijkheid is een andere factor waaraan bedrijfseigenaren en websiteontwikkelaars belang moeten hechten bij het ontwerpen van hun online zakelijk onderpand. Eenvoudige navigatie is cruciaal voor consumenten die niet vertrouwd zijn met de website, of voor degenen die haast hebben om te vinden wat ze zoeken.

Experts geloven dat afgeleide en tastbare informatie die prospects en bestaande klanten verkrijgen via een website moet worden beschouwd als de hoeksteen van uw merk en als het middelpunt van uw grotere moderne marketing ecosysteem. Uw website zou een plaats moeten zijn waar uw gebonden publiek de mogelijkheid heeft om met u en andere klanten van uw merk te communiceren, uw bedrijf beter te leren kennen, een kijkje te nemen in de cultuur van uw bedrijf en misschien wel het allerbelangrijkste om hun succesverhaal te delen met elk publiek dat u hebt.

Als uw website aan deze criteria voldoet, kunt u uw bezoekers stimuleren tot verdere interactie met uw bedrijf en de volgende stap in de marketingcyclus zetten, d.w.z. een product kopen, een dienst afnemen of zich inschrijven om regelmatig inhoud van uw website te ontvangen. Dit geldt voor zowel B2C- als B2B-websites, aangezien het publiek online weet wanneer een merk of bedrijf betrouwbaar is door de inhoud van hun website.

Om uw website optimaal te benutten, moeten uw doelstellingen en streefdoelen duidelijk zijn. Een hoog converterende website moet afgestemd zijn op uw bedrijf en uw business. U kunt uzelf of uw team de volgende vragen stellen:

– Hoeveel van mijn verkeer is mobiel en is uw site geschikt voor dat verkeer?

– Wat zijn de specifieke doelen die we willen bereiken met de website? Wilt u leads genereren? Verzamelen en opt-in om meer info te ontvangen? Of is het hoofddoel van uw website het verhogen van de verkoop in het algemeen?

– Hoe wordt ons offline merk en cultuur gecommuniceerd via de website? Visueel? Video Tekstuele inhoud?

– Hoe zit het met zoekmachines? Hoe bent u van plan om SEO te integreren? Hoe bent u van plan het gebruik van sociale media te maximaliseren?

Heeft u momenteel een inhoudsstrategie? Wat voor soort inhoud bent u van plan op uw website te plaatsen? Wat is de algemene stem en toon van deze inhoud?

– Wie is onze perfecte prospect of prospects?

Gezien de geavanceerde platforms die tegenwoordig worden gebruikt, hebben de meeste bedrijven niet alleen een website nodig om online aanwezig te zijn. Websites zijn belangrijk voor bedrijven omdat het een manier is om toegankelijker te zijn voor hun klanten. Met behulp van een goed websiteontwerp kunnen bedrijfseigenaren hun platform maximaliseren en meer mensen bereiken voor de lange termijn.

Deel dit bericht

SARAH WILSON

digital agency

Zoek op de site: